Organizasyon Şirketi Kurmak İçin Neler Yapılmalı?

Yeni bir işe gireceğim veya ek bir iş için şirket kurmak istiyorum diyorsanız eğer organizasyon şirketi kurmak tam size göre diyebiliriz. Ekibinizi ayarladıktan sonra işinizi uzaktan dahi kolaylıkla yönetebileceğiniz bir sektör diyebiliriz. Organizasyon şirketi için gerekli evraklar ve belgeler yazımız içinde siz değerli okuyucumuza sunulmaktadır. Gelelim şimdi organizasyon şirketi nasıl kurulur hep birlikte bu rehber niteliğindeki yazımızı incelemeye.

0 773

Organizasyon şirketi kurmak zannedildiği kadar zor ve çok fazla masraf gerektiren bir iş değildir, öncelikle bunu belirtmemizde fayda var. Böyle bir şirket kurmak ve kâr elde etmek istiyorsanız organize şirketi tam size göre diyebiliriz. İnsanlarla diyaloğunuzun sağlam olduğuna inanıyor ve müşteri portföyümü elimde tutup, her geçen gün genişletirim diyorsanız bu iş tam size göre. Organizasyon şirketi nasıl kurulacağına dahi detaylı bilgiyi siz değerli okurlarımızı maddeler hâlinde sunmaktayız.

Organizasyon Şirketi Kurmak

Organizasyon şirketi kurmak istiyorsunuz fakat organizasyon şirketlerinin ne iş yaptığını detaylı öğrenmek mi istiyorsunuz? Organizasyon şirketleri verdikleri hizmet alanında her tülü servisi müşteriye sağlayabilmelidir. Peki, nedir bu hizmetler? Mekânın belirlenmesi, dekorasyonun yapılması, temanın belirlenmesi, müzik, ses, ışık düzenin eksiksiz bir şekilde yapılması tüm bunlar organizasyon firmasının verdiği hizmet alanında sunduğu servis kapsamına girmektedir. Ne türde bir organizasyon olursa olsun onların en özel bu günlerinde organizasyon sahibi ile birlikte yol alır.

  • Maliyet ve Kazanç: Organizasyon işini yapabilmek için öncelikle doğru bir bütçe planı yapılmalıdır. Organizasyon şirketi kurmak için en az 20.000 TL bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Bu birazda organizasyon şirketlerinin kazancı verilen hizmete göre değişebilmektedir.
  • Deneyim: Organizasyon şirketi kurmak için gerekli Prosedürleri yerine getiren ve elinde azami 20.000 TL öz sermayesi olan herkes organizasyon şirketi kurabilir. Önemli olan organizasyon işinde kalıcı olabilmektir. Deneyim ve bilgi birikimi olmadan organizasyon şirketi kurmak sizi kısa sürede hayal kırıklığına da uğratabilir. İnsanların en özel günlerini güzelleştirmek ve unutulmaz kılmak adına sizden profesyonel anlamda bir destek beklerler.
  • Faaliyet Alanı: Bir organizasyon şirketi kurmadan önce faaliyetlerinizi hangi alanda sürdüreceğinizi en başından belirlemeniz gerekmektedir. Organizasyon şirketi kurmak için gerekli sermaye ve ekipmanlarınız sizin belirlediğiniz faaliyet alanına göre şekillenecektir. Organizasyon çok farklı dallara sahip bir iş koludur. Size naçizane tavsiyemiz en az sermaye ile size daha fazla kazandıracak alanlarda yoğunlaşmak olacaktır.

Organizasyon Şirketi Nasıl Kurulur

Organizasyon şirketi nasıl kurulur? Organizasyon şirketi kurmadan önce rakipleri değerlendirmek ve daha sağlam adımlar atabilmek adına piyasayı çok iyi araştırmalısınız. Organizatör şirketini kurmak istediğiniz lokasyon da en fazla talep gören organizasyon faaliyetlerinin neler olduğu konusunda çok iyi analiz yapılmalıdır. En fazla talep gören organizasyon faaliyetlerini öğrenmek sizin daha fazla iş almanızı kolaylaştıracaktır.

  • Pazarlama tekniği ve reklam: Firmanız için pazarlama teknikleri geliştirmelisiniz. Bunun için internetten faydalanabilir, firmanızı kurmadan öncesinde reklamlarınızı sosyal medya üzerinden yapabilirsiniz.
  • Prestij: Organizasyon şirketinizi kurabilmek için belirlediğiniz faaliyet alanına uygun bir ofis bulmanız gerekiyor. Ofisinizin dekorasyonun faaliyet alanınıza uygun şekilde yapılmasına özen göstermelisiniz. Ofisiniz aynı zamanda sizin prestijiniz olacaktır.
  • Güven: Sizden Organizasyon hizmeti almak isteyen bir müşteri öncelikle şirketinizin ona bu hizmeti eksiksiz bir şekilde verebileceğine ikna olmalı yani güvenmelidir.
  • Doğru ekip: İnsan ilişkileri konusunda her zaman şeffaf ve deneyimli bir ekiple ile çalışmak firmanıza artı değer katacaktır.
  • Resmi Evraklar: Organizasyon ofisini tuttunuz gerekli tüm evrakları hazırladıktan sonra vergi dairesine başvurduktan sonra şimdi iş yerinizi açabilirsiniz. Bu aşamada bireysel şirket açılması iş gerekli iş tecrübesi edinildikten sonra şirket açmanızı tavsiye ederiz.

Organizasyon Şirketi Kurmak Kosgeb

Organizasyon şirketi kurmak isteyenlere kosgeb desteği verilip verilmediği girişimcilerin en fazla merak ettiği konuların en başında gelmektedir.  Organizasyon şirketi kurmak kosgeb desteği ile mümkündür. Kosgeb tarafından girişimcilere verilen bu desteğin önemli bir kısmı hibe ya da faizsiz geri ödemeli kredilerden oluşmaktadır. Ayrıca ödeme koşullarında girişimcilere kolaylıklar sağlanmaktadır.  Organizasyon Şirketi Kurmak kosgeb desteği alarak kurulması ekonomik yönden size çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu da şirketiniz ile ilgili hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Kosgebin girişimcilere sağladığı hibe desteğinden ve faizsiz ödemeli kredilerden yararlanabilmek için başvuru sırasında, kurmak istediğiniz organizasyon şirketinin içeriğini iletmeniz gerekmektedir. Ayrıca sizden istenilen evrakları kuruma eksiksiz bir şekilde hazırlamış olmanız gerekmektedir.

Evraklarla ilgili herhangi bir bilgi eksikliği olması halinde sizden evraklarınızın revize edilmesi istenecektir. Bu da organizasyon firmasının kurlumu için ekstra bir zaman kaybına neden olacaktır. Başvurunuzun onaylanması halinde Kosgeb tarafından mülakata çağırılırsınız. Bu aşamadan sonra kurum görevlileri iş yerinize gelerek gerekli kontrolleri yapacaktır. Başvurunuza onay verilmesi halinde organizasyon şirketinizi açabilirsiniz. Kosgebin yeni girişimcilere sunduğu bir kolaylıkta şudur. Kosgeb sermayeniz yoksa başvurunuz onaylandıktan sonra şirketiniz için aldığınız ürün ve ekipmanların parasını firmanın şirket hesabına doğrudan yatırabilmektedir.

Tavsiye Bağlantı: Fırın Açma Maliyeti

Organizasyon Yapmak İçin Gerekenler

Organizasyon Yapmak İçin Gerekenler Organizasyon yapmak için eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu alanda hizmet vermek için resmi bir eğitim alma gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. İş deneyiminiz yoksa fakülte ve eğitim kurumlar tarafından verilen sertifika programlarına katılabilirsiniz. Organizasyon işi yapacak olan kişilerin her şeyden önce zamanı ve aldığı görevi düzenleyebilme konusunda belirli bir beceriye sahip olmalıdır. İnsan ilişkileri ve ekip çalışmasına yatkın olmalıdır.

İşle ilgili herhangi bir sorun ya da kriz oluştuğunda sistematik davranabilmelidir. Çok değil, bundan üç- beş yıl önce organizasyon denildiğinde balon zincirlerinin olduğu palyaçoların konukları karşıladığı açılışlar ya da nişan söz gibi kutlamalar gelirdi. Günümüzde ise, organizasyonu çok daha geniş bir faaliyet alanında değerlendirilmektedir. Organizasyon Yapmak İçin Gerekenler için de mutlaka değerlendirilmesi gereken bir başka konu ise, iyi bir iş planı hazırlamaktır.

Her ne kadar rekabet oranı çok yüksek bir iş kolu olmasa da kurduğunuz organizasyon şirketinde hangi kitlelere net türde organizasyon hizmeti vereceğinizi çok bilmeniz gerekmektedir. Müşterileriniz için etkileyici bir satış stratejiniz olmalıdır Müşterilerinize sunacağınız özel organizasyon paketler olmalıdır. Müşterileriniz ofisiniz ziyaret ettiklerinde onlara sunacağınız örnek masalar ve bunları hazırlarken kullandığınız malzemelerin kalitesi şirketinizin tarzıyla ilgili onlarda olumlu bir izlenim oluşturacaktır. Bu aynı zamanda şirketinizin profesyonelliğini gösterecektir. Müşterilerin yapacağı organizasyonlarına uygun konseptler belirlemeli ya da müşterinin sizden istediği uygunlukta konseptler hazırlanmalıdır.

Bu Yazılar İlgini Çekebilir
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Detayları Oku