Fırın Açma Maliyeti Nedir? Ne Kadar Miktar Tutar?

Fırın açmak istiyorum fakat fırın açma maliyeti ne kadar, gerekli şartlar ve imkanları nelerdir gibi birçok soruya cevap niteliği taşıyan bu yazımız sizlere en ince ayrıntısına kadar fırın açma ile ilgili detaylı bilgileri verecektir. Fırın açmak çok zor bir işlem değildir fakat diğer iş fikirlerine göre biraz daha maliyetli olabilir. Siz değerli okuyucularımıza rehber olacak bu yazımızda fırın açmak için neler gerekli ve ne kadar maliyet gerekiyor en ince ayrıntısına kadar anlattık.

1 7.821

Fırın açma maliyeti ile ilgili merak ettiğiniz tüm konuları bu yazımız da sizin için ele alacağız. Fırın açarken maliyeti belirleyen unsurları ve bu süreci size elimizden geldiğince açıklamaya çalışacağız. Fırın açmak düşünüldüğü kadar zor bir işlem değildir, gerekli belgeleri ve uygun yeri bulduğunuz vakit sizler de fırın açabilir fırın açma maliyeti ne kadar ortaya çıkartabilirsiniz. Fırın açma gibi bir düşünceyi aklına koyan kişiler yazımızı detaylı bir şekilde okuyup, yeterli bilgiye sahip olacaklarını düşünmekteyiz.

Fırın Açmak

Fırın açmak sizin için gerekli olan sermaye ne kadar olmalı? Fırın açmanın size kazandırdıkları neler? Fırın açarken ruhsat çıkarabilmek için gerekli olanlar neler? Bu sorulara cevap vermeye çalışacağız. Öncelikle fırın açmak her zaman için en karlı iş kollarından biridir. Fırın açıp batan pek olmamıştır desek yeridir. Ekmeğin bu kadar çok tüketildiği bir toplumda fırın açarak para kazanmak her zaman mümkündür.

Ancak bu kadar karlı bir iş kolunda fırın açmak için sermaye ve diğer şartları bir araya getirmek gerekmektedir. Nedir bunlar? Açacağınız fırının konumu, içinin dizaynı, kullanılacak ekipmanlar ve daha birçok maliyet gerekmektedir. Açtığınız fırını iş yeri ruhsatı alabilmek ve fırın içinde ekmek pişirimi için en 200 m² ve üstünde hazır ekmek satışı için en az 60 metrekare bir dükkâna ihtiyacınız olacaktır.

Bu nedenle fırın açacağınız dükkânın bulunduğu konum kadar büyüklüğü önemlidir. Bu nedenle fırın açarken giderleri dengelemek en başından size kar haneniz için avantaj sağlayacaktır. Tüm bunları bir bütün olarak düşünmek gerekirse öncelikle ben nerde dükkân açmalıyım? Günde ne kadar ekmek satarsam zarar etmem. Bunu çok iyi bir şekilde analiz etmeniz sizin kar hanenize artı olarak yansıyacaktır. Tabi kar etmek kadar gelir gider dengesini sağlamakta önemlidir.

Bunun içinde çalışacağınız personel sayısı, onların sigorta gelirleri maliyet kalemlerine eklenmelidir. Fırın için aylık giderler bunlar fatura giderleri, odun ve diğer giderlerde iyi hesaplanmalıdır. Fırını açtınız peki, edeceğiniz kar ne olacak? Fırının bulunduğu konum, büyüklük ve imalat kapasitesine göre değişiklik gösterse de ayda edeceğiniz kar en az 10 bin TL’dir. Şimdi gelelim fırın açma maliyeti ne kadar yazımızda incelemeye.

Fırın Açma Maliyeti

Günümüz şartlarında sıfırdan bir fırın açabilmek için en az 200 Bin TL sermaye gerekmektedir. Fırın açma maliyeti bulunduğu konum, üretim miktarı, tadilat aşamasına göre değişebilmektedir. İş yeri açmak için gerekli olan çalışma ruhsatı, çalıştırılacak elemanların sayısı ve tadilatın yapılma aşamasındaki giderler bu maliyetleri yükseltebilmektedir.

  • Deneyim: Fırın açmak her şeyden önce belli bir deneyim gerektirmektedir. Fırın içerisinde pişirmediğiniz bir ürünü satmak düşük maliyetli olması açısından ilk başta karlı bir iş gibi görülse de işletmenizin para kazanması açısından çok ta sağlıklı bir karar olmayacaktır.
  • Personel: Eğer sektörsel deneyiminiz yoksa öncelikle çok ama çok iyi bir fırın ustasına ihtiyacınız olacak.
  • Gelir: Ülkemizde ekmek tüketimin fazla olması nedeniyle fırıncılık işine girenlerin gelirleri hep yüksek olmuştur. Fırın açıp ta batan pek görülmemiştir.
  • Alternatifler: Siz de fırıncılık sektörüne girmek istiyorsanız, değerlendirmeniz gereken 3 alternatif var. Bunlardan ilki sıfırdan bir fırın açmak, mevcut bir fırının devrini üstüne almak ya da bir fırın firmasının bayiliğini almak bunlardan her birinin avantajları kadar dezavantajları da bulunmaktadır. Sıfırdan bir Fırın açmak teferruatlı gibi görünse de kar oranı her zaman çok yüksek olmaktadır.
  • Sıfırdan Fırın Açmak: Öncelikle sıfırdan bir fırın açma konusundan başlayalım. Öncelikle taş fırınımı, kara fırınımı doğalgazlı ekmek fırınımı hangi türde bir fırın açacaksınız. Açacağınız fırın için gerekli olan malzemeleri nerden temin edeceksiniz? Tüm bu konular fırın açma maliyetinin belirlenmesi açısından son derece önemlidir.

Ekmek Fırını Açmak

Ekmek fırını açmak, birçok girişimci için en karlı iş fikri olarak ön plana çıkmaktadır. Her sektörün olduğu gibi fırın açmanın da kendi içinde açılış şartları farklılık gösterebilmektedir. Bu şatların neler olduğunu bulunduğunuz yerdeki Belediyelerden öğrenmek sizin işyerinizi açılış sürecini de hızlandıracaktır. Şimdi gelelim diğer detaylara siz ekmek pişirici fırınımı, hazır unlu gıdalarının satışının yapıldığı butik tarzında bir fırın mı açacaksınız? Buna karar vermeden önce bulunduğunuz bölgede talep edilen ekmek türleri neler bunu çok iyi bir şekilde analiz etmelisiniz.

Tabi açacağınız fırının büyüklüğü ve imalat kapasitesi ne kadar olacak? Bunu da en başından belirlemekte yine maliyet açısından çok önemlidir. Açtığını fırında rolünüzü belirlemek ve iş planınızı buna göre yapmak sizin için daha faydalı olacaktır. Sıfırdan mı ekmek fırını açmak istiyorsunuz? Yoksa mevcutta var olan bir fırınımı devren mi alacaksınız? Tüm bunları belirledikten ve gerekli koşulları yerine getirdikten sonra açmak istediğiniz fırın içi belirlediğiniz iş planını hayata geçirebilirsiniz.

Fırın açma maliyeti hakkında aklınıza takılan ekstra bir soru olursa veya ilave etmek istediğiniz bilgiler varsa eğer yazımızın altına yorum olarak belirtebilir, en geç 24 saat içerisinde yorumunuz yöneticilerimiz tarafından onaylanır.

Tavsiye Bağlantı: Parfüm Dükkanı

Ekmek Fırını Kurma Maliyeti

Ekmek fırını kurma maliyeti ne kadar olacağı çok geniş kapsamlı olarak ele alınacak bir konudur. Şöyle ki; ekmek pişirme konusunda deneyimi olan ve işi biliyorsanız usta bulmakla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu da sizi ekstra bir masraftan kurtaracaktır. Bunun dışında işletmeci olarak bu sektörde yer almak istiyorsanız bunun içinde iyi bir ustaya ihtiyacınız olacaktır. Fırın içinde kullanılacak olan ekipmanlar sıfır olarak alınabileceği gibi ikinci el olup sıfırdan farksız olan ekipmanlar maliyeti düşürecektir.

Açtığınız fırında ekmeğin yanı sıra simit, poğaça gibi farklı türde ürünlerinde imalatını yapabilirsiniz. Bu tabi ki işletmeniz için kar getireceği gibi ekipman ve makine açısından artı bir maliyet demektir. Çalıştıracağınız eleman sayısı işletmenize kazanç getireceğinden maliyet olarak düşünülmemelidir. Ama fırın açarken önemli maliyet kalemlerinden biri olduğu da göz ardı da edilmemelidir.

Tüm bu koşullar oluşturulduktan sonra fırın orta büyüklükte açabilmek için azami olarak 150.000 TL bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Bu rakam sizin açmak istediğiniz fırının büyüklüğüne kadar 350.000 TL ile 400.000 ‘TL ‘ye kadar çıkabilmektedir. Fırın açmak istiyorum, işi biliyorum yeterli deneyimim de var ama yeterli öz sermayem yok diyorsanız Bu konuda kosgebin girişimcilere verdiği desteklerden de faydalanabilirsiniz.

Bu Yazılar İlgini Çekebilir
1 yorum
  1. Hasan

    Fırın açmak istiyorum fakat günümüz şartlarında oldukça zor görünüyor. Fırın açan arkadaşlar varsa biraz daha detaylandırırsa çok mutlu olurum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Detayları Oku