A101 İstifa Dilekçesi Örneği (Hazır Dilekçe) Nasıl Yazılır?

A101 çalışanıyım ve istifa etmek istiyorum fakat nasıl istifa edeceğime dair hiçbir fikrim yok gibi düşüncelere kapılıyorsanız bu yazımız tam size göre. Türkiye'nin en büyük market zincilerinden birisi olan A101'den istifa etmek için A101 İstifa Dilekçesi örneği gerekiyor ve yazımız içerisinde çok rahat bulabilirsiniz. A101 istifa ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları veya yazımıza ilave etmek istediğiniz alternatif bilgileri en aşağıda yorum olarak bildirebilirsiniz bizlere.

0 26.782

A101 İstifa Dilekçesi Örneği (Hazır Dilekçe) Nasıl Yazılır?

A101 İstifa Dilekçesi tam olarak nasıl yazılır ve nasıl bir resmi evrak düzeyinde olur bu yazımız içerisinde sizlere sunacağız. Türkiye’deki en büyük zincir marketleri arasında ilk akla gelenlerden bir tanesi olan A101, diğer marketler gibi çalışma koşullarının zorluğu ile bilinmektedir. Belirli bir güç kapasitesine sahip olmayı gerektiren bu işte; müşterilerle ilgilenmek, reyonları kontrol edip düzenlemek, kasaya geçip siparişleri tamamlamak ve envanter sayımı yapmak gibi pek çok işle meşgul olunmaktadır.

Gerek kişisel sebeplerden dolayı gerekse bu yoğun tempolu çalışma durumuna ayak uyduramayanlar istifa ederek işten ayrılmayı istemektedir. Geç vakitlere ulaşan mesai saatleri, bedensel olan ağır iş yükü ve benzeri durumlar ile kişisel problemler; A101 istifa dilekçesi vermek için ön plana çıkan nedenleri oluşturmaktadır. A101’de çalışmayı bırakmak isteyen kişiler, uygulaması gereken adımları ve A101 istifa dilekçesi örneğini, yazımızın devamında bulabileceklerdir. İşte sürece dair tüm ayrıntılar!

A101 İşten Ayrılma

İstifa dilekçesi, bilindiği üzere çalışanların işverene gönderdiği ve artık o kurumda çalışmayacaklarına dair bir bildirim yaptığı resmi mektuplardır. Diğer anlamı ile resmi bir şekilde iş bırakma biçimidir. Çalışanlar tarafından hazırlanan istifa dilekçelerinin amacı, çalışan kişilerin son günü hakkında ayrıntılı bilgiler vermek, işveren ile olumlu bir ilişki sürdürmek ve resmi bildirim kaydı oluşturmaktır. İstifa dilekçeleri, aynı zamanda şirketten ayrılma niyetini de ifade etmektedir.

Profesyonel olarak istifa etmek için ise öncelikle niyet belirlenmelidir. Niyet yani kişinin işten ayrılma kararı, istifa dilekçesinin temasını oluşturmaktadır. Bu nedenle bunun yansıtılması gereklidir. Ancak bunu tercih etmeyenler, yalnızca ayrılmak istediklerini belirterek de dilekçe oluşturabilirler. Diğer yandan sadece ayrılma niyetinin tanımlanması yeterli değildir. Aynı zamanda işten çıkış tarihinin de belirtilecek olması, işverene çalışılacak olan son gün ve diğer talepler ile ilgili detaylı bilgi verecektir. Böylece hem çalışanın geçişi hem de işverenin işi kolaylaşacaktır.

Dilekçede teşekkür iletmek, olumlu bir çıkış sağlanması adına önem teşkil eder. Böyle bir davranış nezaketen de kişiye olumlu katkı sağlar. A101 işten ayrılma amacıyla A101 istifa dilekçesi hazırlarken; iletişim bilgilerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde belirtilmesi, daha sonra kurumun çalışanlar ile irtibata geçebilmesi adına önemlidir.

Son olarak şunu da belirtmek de fayda var ki; dilekçede işveren ya da iş arkadaşları hakkında eleştiri ve şikayetlerden bahsetmek, olumsuz bir izlenim yaratması yönüyle tavsiye edilmemektedir. Bu noktada A101 istifa dilekçesi, olabildiğince basit tutulmalıdır. Ayrılma sebepleri her ne olursa olsun kibar ve kurallara uygun bir şekilde istifa dilekçesi hazırlanmalıdır. İbraz edilecek saygılı bir istifa dilekçesi ile uzun vadede profesyonel bağlantı şansı kurabilmek mümkündür.

A101 İstifa Nasıl Edilir

Her çalışanın istifa etme hakkı mevcuttur. Ancak bunu yaparken dikkat edilmesi gereken şey, bazı kurallara uymaktır. A101 istifa dilekçesi örneği hazırlamak, bu kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. İstifa etmek isteyen kişinin, bu kararını ilk olarak insan kaynakları ya da yöneticisi ile paylaşması gerekmektedir. Bu bağlamda dilekçe hazırlamadan önce sözlü iletişime geçmek daha sağlıklı olacaktır. Zira her firmanın prensipleri farklılık göstermektedir. Ardından ihbar süresi dikkate alınarak hareket edilmelidir.

Çalışma süresi 6 ayı geçmeyen kişilerin 2 hafta öncesinden; 6 ay ve 1,5 sene arasında çalışma süresi bulunan kişilerin 4 hafta öncesinden; 1,5 yıl ile 3 yıl arasında çalışma süresi bulunan kişilerin 6 hafta öncesinden ve 3 yıldan daha fazla çalışan kişilerin ise 8 hafta öncesinden işten ayrılacaklarına dair bir bildirim yapmaları gerekmektedir.

Ancak işe giriş yapmadan önce herhangi bir ayrılma tarihi belirlendiyse ihbar sürelerinin dikkate alınmasına gerek yoktur. Aksi takdirde ihbar süresine uyulmalıdır. Bu konu işverenin ihbar tazminatı talep etmemesi için unutulmaması ve özen gösterilmesi gereken bir konudur. İhbar süresi gözetildikten sonra A101 istifa dilekçesi yukarıda belirttiğimiz şekilde hazırlanarak teslim edilmelidir.

A101 İstifa Dilekçesi Örneği

Burada 2 farklı dilekçe örneği ele alabiliriz. Bunlardan ilki aşağıdaki gibidir:

Tarih: …./…../…… (Sağ üst köşede olmalı).

A101 İnsan Kaynakları Müdürlüğüne,

A101 Marketler Zinciri bünyesinde, …./…./….. tarihi itibari ile işe başlamış olduğum “ …… ” görevinden …/…./…. tarihi itibari ile istifa etmek istiyorum. Mevcut çalışma sürem içerisinde, maddi ve manevi yönden çalışmamın karşılığını aldığım için teşekkür ederim. İstifamın kabulü ile gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

  • İsim ve Soyisim: (Sağ alt köşede yer almalı)
  • İmza: (Sağ alt köşede yer almalı)
  • T.C. Kimlik Numarası: (Sağ alt köşede yer almalı)
  • Telefon Numarası: (Sol alt köşede olmalı)
  • Adres: (Sol alt köşede olmalı)

İstifa edecek olan çalışanların eğer alacakları ödemeler varsa hazırlanması gereken bir başka istifa dilekçesi örneği ise şu şekildedir:

Tarih: …./…../……

A101 Muhasebe Departmanı Müdürlüğü’ne,

…../.…/.…. tarihinden beri firmanızın ……… adresindeki kurumunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işten ayrılmak istiyorum. İş bu ayrılışımda ödenmesi gerekli olan tüm sosyal hak ve güvencelerimin tarafıma ödenerek çıkışımın yapılması hususunda;

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

  • Ad Soyad:
  • İmza:
  • Adres:
  • Telefon Numarası:
  • T.C. Kimlik Numarası:

Yukarıda paylaşmış olduğumuz A101 istifa dilekçesi örnekleri, kişisel bilgilere göre doldurulup ilgili makama teslim edilmelidir. Ancak ikinci dilekçe örneği, insan kaynakları müdürlüğü bulunmadığı takdirde muhasebe departmanına hitaben yazılabilir. Ayrıca dilekçeyi düzenlemek amacıyla microsoft word programı kullanılabilir. Şahsi bir şekilde doldurulan dilekçe, yazıcı aracılığıyla çıkarılıp ıslak imza atılarak kuruma ibraz edilmelidir.

A101 İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır

A101 istifa dilekçesi yazmak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususları ve yapılması gerekenleri şu şekilde maddelendirebiliriz:

  1. Öncelikle dilekçenin herhangi bir karışıklık olmadan kısa, anlaşılır ve net bir şekilde yazılması oldukça önemlidir.
  2. Temiz bir A4 kağıdına ilk olarak tarih atılır. Bu tarih, sağ üst köşede yer almalıdır.
  3. Başlık, A4 kağıdını ortalayacak şekilde yazılmalıdır. Dilekçenin, varsa insan kaynakları müdürlüğü, yoksa genel müdürlük ya da ilgili departmana yazılması gerekmektedir.
  4. İşe giriş tarihi ve çalışma pozisyonu mutlaka belirtilmelidir. İstifa sebebi de kısaca belirtilebilir. Ancak şikayet edici bir nitelikte olmamalıdır.
  5. A101 istifa dilekçesini sonlandırırken satır başı yapıp arz ederim şeklinde noktalamak gerekmektedir.
  6. Sağ alt köşeye ad, soyad, T.C. kimlik numarası, imza; sol alt köşeye adres ve telefon numarası yazılmalıdır.

Tavsiye Bağlantı: Market Açma Maliyeti

A101 İstifa Dilekçesi Kime Verilir

Her ne kadar büyük hayallerle başlamış olsanızda, birtakım problemler neticesinde işten ayrılmanız söz konusu olabilir. Bu durumda A101 İstifa Dilekçesi Kime Verilir? Sorusuna yanıt arıyor olabilirsiniz. Sizlerle paylaşmış olduğumuz dilekçe örneklerini kendi bilgilerinizle hazırlayabilir ve ilgili birimlere verebilirsiniz. Böylece yaşadığınız sorunlarla ilgili olarak görüş ve önerilerinizi de bu dilekçede belirtebiliriz.

Memnun olmadığınız durumları veya kişisel problemlerinizi gerekçe olarak gösterebilirsiniz. Buna göre istifa dilekçenizi hazırlarken mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalar olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Dilekçenizi kurallara uygun bir şekilde hazırlamanız ve gerekli birimlere ulaştırmanız neticesinde işlemleriniz tamamlanacaktır.İşten ayrılmalar esnasında yükümlülüklerinizi bilmeniz ve yerine getirmeniz sorunsuz şekilde hareket etmenizi sağlayacaktır. Aksi halde maddi tazminat talep edilebileceğini ve buna benzer yaptırımlara maruz kalabileceğinizi unutmamalısınız.

Yukarıda sizler için hazırladığımız dilekçe örneklerini incelediğinizde A101 İstifa Dilekçesi Kime Verilir? Sorusunun yanıtını almış olacaksınız. Hitap kısmında yer alan “A101 İnsan Kaynakları Müdürlüğüne” veya “A101 Muhasebe Departmanı Müdürlüğüne” yönelik dilekçelerinizi uygun birimlere teslim etmeniz gerekmektedir. İnsan Kaynakları Departmanı bulunmadığı durumlarda Muhasebe Departmanı tarafından talepleriniz yerine getirilecektir.

Açık ve net bir şekilde taleplerinizi bildireceğiniz dilekçenizin ıslak imzalı olarak ibraz edilmesi gerektiğini vurgulayabiliriz. Buna göre talep edeceğiniz tüm sosyal hak ve güvencelerinizinçıkışınızın yapılmasının ardından tarafınıza ödeneceğini görmüş olacaksınız. İşten çıkış nedenlerinizin kıdem tazminatı gibi ödemeler için önemli olduğunu unutmamalısınız.

A101 İstifa Dilekçesi Verdikten Sonraki Süreç

Belirlenen kurallar çerçevesinde usule uygun olarak yazılan istifa dilekçesi yetkili merciye teslim edildikten sonra istifa eden kişilerin, ihbar süresi boyunca aynı kurumda çalışmaya devam etmeleri gerekmektedir. Bu süre boyunca çalışmak istemeyen kişilerden ihbar ücreti talep edilebilmektedir. Onun dışında yine sözleşmede belirtilen diğer olumsuz hususlar da kişilerin önüne sunulabilmektedir. Bu nedenle işveren ve çalışanın karşılıklı olarak anlaşıp ayrılmalarında fayda vardır.

Çalışanların kullanmamış olduğu yıllık izin süreleri var ise bunların ücreti talep edilebilir. Yine işten ayrılma sebebi farklı bir nedene dayanan kişiler kıdem tazminatı isteyebilirler. A101 istifa dilekçesi verildiği gün itibariyle ihbar süresi başlamaktadır ve ona göre değerlendirmeye alınmaktadır. Bu süreçte işverenin çalışan ile iletişime geçip karşılıklı anlaşma yapabilmesi de mümkündür. İhbar süresi dolan ve istifa dilekçeleri değerlendirmeye alınan kişilerin süreç sonunda çıkışları sağlanmaktadır.

Bu Yazılar İlgini Çekebilir
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Detayları Oku